Положителните проби за COVID-19 през последното денонощие в България са 39. От тях в болница са настанени 15. Тествани са 1912, активните области у нас са 9.

Така общият брой на заразените с коронавирус у нас е 2331. Това съобщи началникът на националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски по време на сутрешния брифинг.

1484 са общо активните случаи у нас.

Новите случая по градове са: София (14 случая), Пазарджик (10 случая), Ямбол (5 случая), Видин (3 случая), Благоевград (2 случая), Разград (2 случая), Велико Търново (1 случай), Кюстендил (1 случай), Ловеч (1 случай).

Има два нови случая на заразени деца.

Общият брой на заразеният медицински персонал е 248, като има два нови случая - лекар и медицинска сестра от София.

Излекуваните пациенти у нас са 727, като 43 са новите случаи.

Трети ден се запазва тенденцията броят на излекуваните случаи да е повече, отколкото този на заразените.

Жертвите на заразата са четирима, като двама от тях са от Пазарджик.

"Те са мъж на 79 години от Благоевград, мъж на 75 години от Пазарджик, още един мъж на 75 години от Пазарджик и мъж на 45 години от Ямбол. Средната им възраст е 65,8. Общо са 120 човека, което 5,1% от общия брой“, допълни Мутафчийски

120 са общо жертвите на заразата.

287 са настанени в болници, като 31 са настанени в интензивни отделения.

„Продължаваме да обявяваме за излекувани случаи след отрицателни проби с PCR. Този вирус все още остава неизвестен и не споделяме, че този вирус не е заразен. Няма сигурни данни, че това е така. Има описани данни за рехоспитализация и реразвитие на болестта и то в период повече от 21 дни след заразяване. Опитаме се на тези данни и препоръчваме да се работи на сигурно“, каза още Мутафчийски.