Декември е уют. Кори от портокали. Пукащи дърва. Вълнен шал и дебели чорапи. Първи сняг. Подаръци. Изненади. Срещи. Топло мляко с канела. Писма картички. Очакване. Декември е искри и фойерверки. Блясък по улиците, в очите. Светлини.

Коледа е това вълшебно време на годината, когато мечтите се сбъднат! И за да усетите пълноценно духа на празника, Мол Марково Тепе се включва в кампанията на „Български пощи“ ЕАД за традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“.

В коледната пощенска кутия, разположена на партерния етаж на Мол Марково тепе, всяко дете ще може да пусне писмо до белобрадия старец, в което ще има възможността да напише най-съкровените си желания и мечтания подарък.

Всяко детско послание ще получи личен отговор от добрия приказен Дядо, ако върху пощенския плик е изписан правилно адресът на подателя и е залепена марка от 65 стотинки. Вместо адрес на получател, е достатъчно да пише ясно „За Дядо Коледа“.

Конкурсът не поставя ограничения пред детската фантазия. Писмата могат да бъдат написани ръкописно или на компютър, да бъдат придружени от рисунки или апликации, изработени от децата.

От управата на магазина са осигурили денонощна охрана на вълшебната кутия, а писмата ще се ескортират до пощите със специален конвой, благодарение на който ще пътуват до Лапландия.

Най-добре представилите се участници ще получат и коледни награди.

Крайният срок за изпращане на писмата е 11 декември 2017 година.