Въпреки че круизните кораби от 5 години заобикалят българските пристанища, фирми набират и у нас персонал за лайнерите. До 3500 евро заплата може да си докарват желаещи да се хванат на работа на плавателен съд, който разхожда туристи по големите реки на Европа, съобщиха за TrafficNews посредници.

От предложението става ясно, че се търсят наемници за пълно работно време, като работата е сезонна и е подходяща за студенти, както и за кандидати без опит. От фирмата уверяват, че заплащането е от 1000 до 3500 евро чисто в зависимост от заеманата длъжност.

Търсят се основно готвачи – главен, помощник, редови, както и работник в кухнята.  Има свободни позиции за мениджъри в ресторанта и в бара, за сервитьори и рецепционисти. Както и за фризьор и музикант. Нужно е добро владеене на английски, като втори западен език – немски, испански, френски – е предимство.  За говорещите езика на Гьоте дори е предвиден допълнителен бонус от 350 евро на месец.

Наетите имат шанс да получават и бакшиши от 500 до 1000 евро.

Предложението е да бъдат назначени на трудов договор с осигуровки, който дава право за ползването на платен отпуск и плащането на детски надбавки. Настаняването и изхранването са безплатни на борда на кораба.

Работата на речен круизен кораб е за предпочитане пред океанските за онези, които не искат да отсъстват дълго от дома. Обикновено туровете са по големите реки в Европа – Дунав, Рейн, португалската Доро или руските Нева и Волга.

Фирмата посредник задължително ще ви иска комисион, ако благодарение на нея получите работата. Още при кандидатстването попитайте каква е сумата. И много внимавайте да не попаднете на измамници – да се наложи да плащате няколко пъти за услугата, а работата далеч да не е това, което е било обявено първоначално, съветват препатили.

снимка БНР