В община Ловеч е ден на траур в памет на футболния треньор Ферарио Спасов, който загина в катастрофа в събота. Националният и общинският флаг на всички общински сгради и обществени места в града ще бъдат свалени наполовина.

Ферарио Спасов загина на връщане от Горна Оряховица към Ловеч, където семейството му живее от години. Разследването на тежката катастрофа, която стана край великотърновското село Шереметя, продължава.

Шофьорът, предизвикал инцидента - Начо Пантелеев остава с най-леката мярка - подписка. Междувременно стана ясно, че той само преди няколко месеца е разследван за притежание на наркотици.

А изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов отне разследването за смъртоносния инцидент от Окръжната прокуратура във Велико Търново и го възложи на прокурорите в Ловеч. До този момент Пантелеев не е дал обяснения пред разследващите.

Според адвоката му, причината е контузията на главата, която е получил по време на катастрофата. От вчера книжката на Панталеев е отнета, предава БНТ.