За пореден път подлезът на булевард ”България”, срещу хотел „Санкт Петербург”, стана повод за недоволство от жители на кв. „Каршияка“. Пешеходното пространство отдавна се слави като една от "черните дупки" на инфраструктурата в Пловдив, а TrafficNews.bg не веднъж е разказвал за близо 30 сантиметровите дупки в настилката му и честите наводнения, които го спохождат. 

Този път читател на TrafficNews.bg се възмути от пясък, който изглежда като мярка срещу заледяването след преваляванията в началото на седмицата. Дали подлезът е опесъчаван наистина, или пясъкът се е озовал по други причини там, не е съвсем ясно, но резултатът е един и същ – мръсотия и никаква обезопасителна стойност.

Пешеходно съоръжение от край време има спешна нужда от облагородяване, тъй като при обилни валежи и снеготопене се превръща в басейн, който е почти невъзможно да бъде преодолян без смелчагата да се измокри до кости. 

По думите на хората от кв. „Северен“, въпросното място е едно от най-използваните зони за преминаване от ученици и родителите им.

"От тук децата ни минават, за да стигнат до училище "Райна Княгиня". Омръзна ми да стоят цял ден в училище с мокри крака, защото някой не си е свършил работата. Този проблем не е от днес или вчера", пишат пловдивчани.