Към момента нещата в Млада гвардия са овладени, обяви пред Нова телевизия заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, след като един човек почина от антракс във варненското село заради консумация на месо от заразена крава, пише dnes.bg. Шарков посочи, че всички лица, които са били в контакт със заразеното с месо, са установени  и са получили необходимите медикаменти.

Зам.-министърът увери, че инфекцията не се предава по въздушно капков път, а самият човек не е заразен за хората около него."Ако навреме потърси медицинска помощ, той може да бъде излекуван", подчерта д-р Шарков.

Днес започва ваксинацията на животните в Млада гвардия. Междувременно стана ясно, че второ заразено животно е умряло във Варненско. За новия смъртен случай става ясно ден след като бе съобщено, че 53-годишен мъж е починал от заразата. Тя му е била предадена от болна крава. Проф. Тодор Кантарджиев от Центъра по заразни паразитни болести обясни от своя страна, че ако месото е добре термично обработено, не представлява опасност за здравето на хората.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg