15 обитатели на дом за възрастни хора в английския град Лутън са починали по време на пандемията. Пет от тях са дали положителни проби за Covid-19, предава ВВС.

Домът "Касълтрой" разполагал с 69 легла и медицински персонал. Останалите 10 починали не са били тествани за коронавирус.

"При положение, че вече има доказани случаи в дома за социални услуги, не бихме препоръчали да се правят още тестове, защото това няма по никакъв начин да промени мерките за осигуряване на обществено здраве", коментираха здравните власти. Те обявиха също, че "продължават да работят в тясно сътрудничество с ръководството на дома, за да ограничат разпространението на вируса. 

Новината за случая бе потвърдена и от ръководителя на градския съвет, която определи случващо се като "отчайващо". По-рано стана ясно, че седем обитатели на социален дом са починали в Източен Лондон, други 8 - в Дъмбарън  и 12 - в Глазгоу. 

The news comes as it was confirmed that seven residents have died at a care home in east London; eight at one in Dumbarton; and 12 at another in Cranhill, Glasgow.