"Там където започва Кичука, свършва закона!" така преди време читател бе коментирал поредния криминален инцидент в квартал "Южен". Читателката ни Ивелина Динкова явно също е на това мнение и посочва едно от местата в квартала, където законът системно се нарушава. 

Ето и писмото й:

"Здравейте, пиша Ви по повод всекидневните нередности, които стават на бул. Академик Петър Динеков. Това е един добре асфалтиран булевард, по който всекидневно преминават коли с превишена скорост. Има знаци за задължителна скорост от 30 км/ч, но колите прехвърчат минимум с 70-80.
Преди 2 години може би един младеж без книжка реши да тества колко може да вдигне колата му, в резултат, на което изгуби управление и помля 2 паркирани коли на съседи. Има вече 2 смъртни случая на пешеходци. Първо един от живущите беше блъснат и за съжеление почина, а на скоро и този случай с избягалия шофьор. При последния инцидент прочетох в разнии статии, че ще се вземат мерки, но естествено мерки не се взимат. Колите продължават да си правят разни гонки, всеки хвърчи все едно е на рали. Да не говорим как излизаме от парко мястото пред блока със страх да не се нацели някой в нас. Моля Ви помогнете за тази нередност, защото вече не се издържа."

На 15 октомври TrafficNews.bg  отрази инцидента, при който двнайсетокласник от Английската гимназия прегази 55-годишен мъж и избяга. Пешеходецът издъхна в болница. Въпреки това обаче гонките с коли там продължават. 

 

TrafficNews.bg