Нови заведения  влизат в битката за клиенти  под тепетата. До момента Пловдив се славеше като един от градовете с най-много чалга дискотеки в България, но нещата явно се променят. Четири са новите заведения в Пловдив, които смениха стила и интериора си, за да привлекат нови посетители,  научи  TrafficNews.bg.

Едно от заведенията, което напълно промени стила си е Инфи клуб. От няколко дни дискотеката работи с пълни сили под ново име – Мокай. През годините няколко пъти собствениците сменяха името, а с него и стила. В далечното минало приемаше посетители под името Гранд, а по-късно - Инфинити, когато си правеше конкуренция със заведения като Ликьор и Брилянтин. След това бе променено на чалготека, по-известна като Инфи фолк Делукс. От чалга на модерна музика и многобройни затваряния за ремонт сега клубът отново е с отворени врати за посетители. На откриването фокусник и танцьорки от балет Мистик забавляваха гостите. Екраните и висящите флуоресцентни висящи  светлини  бяха заменени с портрети на известни личности. Диджей Марк е новото допълнение на заведението, който се грижи за музикалното оформление  в новото амплоа на клуб „Мокай“. Откриването на клуба не бе пропуснато от досегашните диджей Весо и Били. 

Другото заведение, което отвори врати скоро е клуб Вог. Заведението сменя името си за пореден път, но не държи на запазената си марка.  А тя е „Никаква чалга!”

Флорида, Opium, One или Брилянтин бяха предишните превъплъщения на бара. Последният месец на сцената му бяха Любо Киров, Ni.Co., Били Хлапето, Литър Джак и Вики от Мастило. Новите собственици са сменили старите мебели, забелязва се освежаване на стените и няколко размествания на маси и сепарета.

Всеки, който си спомня за старите времена на Enjoy 69 - заведението, което предлагаше шоу- секс на живо, може да се потопи в еротичните си спомени в новият клуб Addicted. Заведението не може да се похвали с много посетители, но пък е единственото, където може да видите участие на Петра, която направи „прощъпулника“ на мястото. Хищната хиена от доста време няма участие, заради липсата на нови музикални парчета, но пък старите хитове още радват връстниците й, а дори и по-младите фенове. 

Бившата чалга Сувенир вече е Клуб 29. Собственикът Венци Тафков смени профила на заведението и вместо турбо чалга сега там пускат известни диджеи, а на сцената се качват Криско и други рапъри. 

Конкуренцията естествено също не лежи на стари лаври.

Меката за турбогъзарите „Галакси” залага на най-популярните имена в поп фолка и пищни тематични партита. 

„Планета Пайнер” също не отстъпва и кани топ изпълнителките на едноименната музикална компания. Във „ W”  клуб чалгата отдавна е само спомен. Заедно с името Хистерия, си заминаха и поп фолк иконите. Сега на тяхно място клиентите могат да видят момчетата от Ъпсурт, 100 кила и други известни рапъри.

Слуховете за преместването на Сикретс се оказаха силно преувеличени. Ретро вечерите, когато звучат „старите, но златни” поп фолк хитове, са любимите на чалга маниаците.

Елизабет Аромова