Златка Димитрова се включва в кампанията на Трафик СОТ и БЧК- „SOS!Час внимание!”. По-известната като Черната Златка ще посети няколко пловдивски села в средата на месец март. Тя ще влезе в къщата на самотни пенсионери, ще разговаря с тях и ще изслуша мъката им. Пред репортер на TrafficNews.bg 

Злати сподели, че нейните баба и дядо са починали и често се натъжава, като вижда пренебрежително отношение към възрастните хора. Това е и причината, поради която се включва в кампанията, за да даде на пенсионерите вниманието, което заслужават.

„Възрастните хора стават като деца и трябва повече да им обръщаме внимание, повече да разговаряме с тях. Те искат само една блага дума, малко да седнеш да си поговориш с тях, да им обърнеш внимание и те светват просто. Това ги поддържа, че мислиш за тях, че се грижиш за тях”, каза още Златка Димитрова. 

Досега кампанията „ SOS! Час внимание! стопли сърцата на над 1500 възрастни хора. Десетки доброволци се включиха в благородната инициатива. Сред тях бяха и спортистката Ива Пранджева, певицата Ивана, д-р Енчев и актрисата Ивана Папазова, които не пестиха от личното си време и посетиха десетки села в Пловдивска област.

Идеята е всеки да отдели един час от времето си на един възрастен и самотен човек. Да покаже грижа и внимание, да изслуша болката му и да му даде искрица щастие. Тези хора са трудно подвижни, самотни и имат нужда само да поговорят с някой. В някои от случаите децата и близките им са в чужбина, а в други изобщо нямат такива.

Бабите и дядовците прекарват деня си като затворници между четири стени и се радват само да чуят нечии глас. Всеки може да отдели един час от времето си, за да зарадва един възрастен човек.

Всеки, който желае да се запише или да получи повече информация може да се свърже с нас, като ни пише на: о.daskalova@trafficnews.bg

Как Ивана измерва кръвно налягане и кръвна захар в село Главатар ЧЕТЕТЕ ТУК!

Как фенове на Локо Пд се включиха в кампанията “SOS! Час внимание! ЧЕТЕТЕ ТУК!

Известните помагат на самотните ЧЕТЕТЕ ТУК!