Онкоболната Теодора е заминала при лечител в Бразилия, защото се е надявала на чудо. Това разказа в предаването „Тази сутрин” по bTV братът на 32-годишната жена – Цветан Маджаров.

Очаква се Теодора, която се намира в бразилска болница, да лети за Истанбул на 4 май, след като парите за връщането ѝ бяха събрани. Все още не е ясно обаче как ще бъде осъществен трансферът ѝ до България.

„Теодора е чула от общи приятели за този медиум, в интернет има информация за него – все положителни неща, някакви чудеса как е направил. Тя се надяваше на такова чудо, най-малкото да подобри значително състоянието ѝ”, разказа Маджаров.

На въпрос дали са опитали да разубедят Теодора, нейният брат заяви: „Говорихме с нея, но когато човек е в това положение, не се знае какви решения може да вземе”. Той допълни, че онкоболната жена е минала през някакви процедури при въпросния лечител, но не знае какви точно са били те.

„Нейното желание е да се прибере в в България и да види децата си”, каза Цветан Маджаров. В момента за момченцето на 5 г. и момиченцето на 2 г. се грижат баба им и дядо им.

Не е ясно как точно ще се осъществи трансферът на Теодора от Истанбул до София и дали тя ще е в добро състояние, за да може да пътува с линейка, обясни Тихомир Тодоров, приятел на семейството. „В същото време беше повдигнат и резонният въпрос дали втори самолетен трансфер веднага след първия поради разликата в налягането би ѝ се отразил добре”, допълни той.

Полетът е дълъг. Имахме разговор с болницата в Истанбул, в която тя се лекува, ако по време на полета стане нещо, да бъде приета там до изясняване на състоянието ѝ, каза още братът на Теодора.