Полицията издирва 25-годишен мъж от Перник, който е в неизвестност от събота сутринта. За последно е видян на кукерския фестивал "Сурва".

По данни на семейството му, Емил Боев е без телефон, а колата му е оставена отключена.  Младият мъж е висок 180 см., облечен е с камуфлажно яке и тъмен панталон. Доброволци вече са се организирали в социалните мрежи за издирването му. Според неговия брат Мартин Боев въпреки големите усилия все още няма следа след първоначалните данни, че е тръгнал с колата си нанякъде след като е бил разстроен, защото са му се събрали много неща. 

"Тръгнал е нанякъде вероятно да си прочисти главата. След този момент нямаме нови данни, имаме няколко сигнала, но са безрезултатни. Вчера обхождахме планината. Не е никак обичайно да е без телефон, а го е оставил в колата. Автомобилът беше с разбит прозорец, това се е случило още когато е бил в компания от 4 души, която впоследствие се разделя на двама. Последното момче, което го е видяло, е останало в колата, спало е там, изчакало го е да се върне, но не се е върнал", разказа той пред Нова телевизия.

По думите му двамата са били подпийнали на празника.

"Приятелят му се опита да си спомни, но няма ясна причина да е бил ядосан и разстроен. Отключихме телефона му, разгледахме профилите и съобщенията му, свързахме се с хората, никой не знае нищо. Не е било планирано, Емил е по-спонтанен и мисля, че е искал да се усамоти, но не е бил в състояние да прецени. Колата е паркирана между парка, който е гъста гора, и оживения град. Той строи скейт паркове из цяла България", обясни Боев. И призова хората да помогнат да бъде намерен.