„Не е приятно! И ми е мъчно и ми е яд, тъй като положихме много усилия, за да се споразумеем с майките, но едно изказване на Валери Симеонов ги върна на улицата. Извиних се от негово име, но нещата не се промениха. Целият коалиционен съвет го помолихме да се извини“, коментира Борисов по повод протестите.

 Той коментира, че според него Валери Симеонов е бил  искрен с извинението си, тъй като и той имал човек с увреждания в семейството си.

„Извинявам се отново на майките, но не е в моите възможности да спра протестите. Оставката на Валери Симеонов може да е на дневен ред само в Патриотичния фронт, но в момента неговата оставка не се обсъжда“, заяви още премиерът пред БТВ.

Борисов отново се извини на майките.

Борисов към президента: Бедността не е грях, когато взимаш 11 хиляди лева, нали?Увеличението на доходите идва от спирането на контрабандата, заяви премиерът

„Цените на горивата падат и ще продължат да падат. Това е заради понижаването на цената на петрола, а не заради протестите“, коментира той.

"Във всяка една сфера се повишават доходите и това е факт. В новия бюджет е заложено 10% увеличение на заплатите - 150 млн. повече за хората с увреждания, 20 млн. повече за култура, няма какво тук да изброявам. Две години управляваме и две години не могат да ни стигнат. Кой е първа политическа сила? ГЕРБ! Благодаря!",  коментира Борисов спадналия рейтинг на ГЕРБ.

Премиерът изрази надежда, че протестите ще престанат, след като цените на горивата падат.

"В момента с 20 ст. са паднали, това е пазар. Полагаме огромни усилия да намаляваме цените на горивата, но те не зависят от нас, зависят от пазара", изтъкна той.