„Не завиждам на Слави Трифонов, ако вземе мандата. Пожелавам му здраве, сега е негов ред да поеме отговорност“, това коментира премиерът Бойко Борисов, след като бе изписан от болница.  Той бе настанен в „Софиямед“, след като претърпя операция на коляното.

Той коментира, че отношенията му със Слави са се влошили, след като Трифонов е решил да прави партия.

„Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу“, каза Борисов.

Премиерът в оставка категорично заяви, че планът за възстановяване е „прекрасен“.

„Това е възможно най-добрият план. Те са били длъжни от август до сега да си направят план, след като са смятали да управляват“, коментира той.

Борисов заяви, че се е „скарал“ на проф. Костадин Ангелов, тъй като е разговарял с Семедчиев, който е искал на четири очи да се срещнат във връзка с НОЩ.

„Това трябва да се случи от парламентарната трибуна. Ако искат да съставят нов щаб, да поемат отговорност, това може да стане за минути“, каза той.

Той бе категоричен, че партиите трябва да забравят различията си, както не веднъж е правил той.

„Знаете ли как се преговаря с Волен Сидеров, а с Валери Симеонов – след неговите акции, целия туристически бранш се отдръпна от ГЕРБ, с Краси Каракачанов също имахме много различния, но трябва да има разбирателство“, каза още той.

Той коментира и действията на ДБ.

"Странно ми е как Демократична България, уж дясна партия, са на практика най-левите в момента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов", коментира пред журналисти Борисов.

"Ние подкрепяме разследването за "Росенец" и затова внасяме предложение за създаване на такава комисия. Как Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички. В момента има брутално мнозинство от 165 души", каза Борисов. 

Борисов заяви, че до петък ГЕРБ ще върне мандата, ако няма подкрепа за правителството, което предложиха от партията. 

"Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобяд или най-късно в петък мандата. Ако не приемат със 165 депутати управлението, това са страхливците, това са бъзльовците", добави той.

Борисов заяви, че винаги ще даде 1 депутат символично на ИТН в случай, че им е нужен, но подчерта, че те имат 165 души. Припомни и примера с Надежда Михайлова, която едно време "гласува за Царя, за да неправи коалиция с ДПС". 

"Няма по-лошо от непоискано добро или непоискана помощ. След всички обиди, които изтърпях, аз пратих преговорни екипи, ако някой иска нашата подкрепа да направи същото", така коментира Борисов евентуална подкрепа на ГЕРБ на правителство на малцинството.

Вероятно Борисов няма да се яви в Парламента днес, въпреки призивите на неговите опоненти за изслушването му от трибуна. 

Как да отида така, риторично възкликна Борисов предвид, че току що бе изписан от болницата.

Лидерът на ГЕРБ обаче не обмисля да излезе от знаковия политически живот. 

"Първият не се оттегля – когато отборът печели, не прави смени. Не съм гадател, нито маг, но ако не вземаъ власт със 165 депутати значи не са отговорни хора и са базливци и всички в купом ще тичат при Румен Радев да се бие вместо тях", посочи Борисов. 

Журналистите го попитаха дали ще влезе в тази битка - "Естествено" отвърна Борисов, а при реплика дали говори за президентската, Борисов допълни "когато отиде служебното правителство там".