Докато между ГЕРБ и Реформаторския блок тече игра на нерви за сформиране на правителство, лидерите на двете партии избраха нестандартен начин да илюстрират емоциите си. Двамата влязоха в музикален дуел, използвайки известни рок парчета с показателни заглавия. Лидерът на ДСБ Радан Кънев  публикува на стената си във фейсбук клипа на парчето на AC/DC Stiff Upper Lip.Преводът на заглавието на тази песен е доста многозначителен и е подходящ за ситуацията, в която е Кънев. Това е идиом, който буквално означава "твърда горна устна". Човек, който има Stiff Upper Lip показва силата на духа в лицето на бедствие, или упражнява голям самоконтрол в изразяването на емоции.Традиционно идиомът се използва за описване на британци, които понякога се възприемат от други култури като неемоционални. Треперенето на горната устна е знак на слабост и от там идва поговорката за "твърдата горна устна". Когато тя започне да трепери, това е един от първите признаци, че човекът е уплашен или разтърсен от дълбока емоция.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  прие предизвикателството и отговори в профила си във Фейсбук с  парчето Ticking Bomb /Цъкаща бомба / на Aloe Blacc. Очевидно и това послание има политическият подтекст - изминават сетните часове, в които ще стане ясно ще имаме ли правителство."Целият свят седи върху цъкаща бомба, която е на път да експлоадира и слънцето може повече да не изгрее. Тихата война започна, няма убежище, няма твърда земя", се казва в текта на песента.

Преговорите, след поредната среща между ГЕРБ и реформаторите вчера, не са напреднали особено и има вероятност Борисов да върне мандата в сряда. 

TrafficNews.bg