Агитките на два предизборни щаба във видинската община Брегово се биха в изборната нощ. Сред тях бил и единият кандидат за кмет.

„Цялата агресия срещу мен тръгна от една подвижна секция, в която трябваше да гласуват 90 души. Нямаше как тя да бъде придвижена до всички тях. Отделно част от комисията бойкотираше провеждането на изборите с жалби. Съвсем случайно чух служител на общината да разговаря с някого, казвайки: „Иво Лалов е събрал ромите и идва да бие Сашо Матеев. А аз съм Сашо Матеев. Тук винаги е имало разправии по време на избори, затова мислех, че не е нещо сериозно”, каза Александър Матеев, председател на една от комисиите, пред Нова телевизия.

„Имаше около 30-40 човека. Сашо Матеев ми се обади, за да ми каже, че срещу него се готви линч. Обадих се на спешния телефон и предупредих местните полицаи. Когато пристигнахме, започна пререкание между групата на другия кандидат и нашата група. Нападнаха наши застъпници. Докато се опитвах да ги разтърва, бях ударен в тила, след което ме повалиха на земята. За щастие се появи местният полицай, който прекрати мелето”, посочи кандидатът за кмет на Брегово Илиян Бърсанов.

„В един момент дойдоха около 20 души от щаб на една от партиите. Застанаха пред общината и започнаха да викат и псуват. Някой ме удари в ребрата. Мелето стана за части от секундата”, разказа Кирил, който е бил пред общината в очакване на резултати.