Трите ключови кръстовища в София все още са блокирани, като от СДВР дадоха информация за броя на хората и техните заслони, които посрещат утрото по булевардите. Докато е бил час пик тази сутрин, от полицията са преборили на Орлов мост – 23 палатки, 9 шатри и 30 души, пред ректората на СУ – 18 палатки, 5 шатри и 12 души, на бул. „Цар Освободител” – 7 палатки,  6 шатри и 8 души.

„Уважаваме правото на протест на всички граждани, но не бива да се отнема правото и на останалите живущи в града  за свободното им придвижване” , каза гл. инспектор Красимира Стоядинова от СДВР. Тя каза, че в момента се търси вариант за решаване на проблема по най-добрия начин в обществените отношения.

Тя даде подробности и за снощния нерегламентиран протест. Шествието е блокирало за кратко няколко кръстовища около 23:00 часа, но протестът е минал без сериозни нарушения на обществения ред.

При проведеното мероприятие пред Министерския съвет, протестиращите са подали сигнал за двама души в неадекватно състояние и поведение. В резултат на предприетите мерки е установено, че едно от лицата е без документи, като е отведено в РУ, а другото е отстранено от района на протеста.