Не се чувствам употребен. Присъдата е изключително тежка, но такива деяния срещу цялото общество трябва да се наказват със съответната строгост на закона. Така Александър Ваклин коментира решението на съда по случая с бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Припомняме, че вчера магистратите решиха да дадат на двете обвинени за получаване на подкуп в особено големи размери съответно на 20 години затвор за Иванчева и 15 г. за Петрова.

"Аз изпълних своя дълг - сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят. Случаят е превърна в медиен и политически, а той е чисто криминален. Това е нещо, за което съжалявам", коментира още Ваклин пред Нова тв.

Според него адвокатите на обвиняемите са "впрегнали всички свои медийни и пиар похвати и приложиха невероятен натиск над обществото, за да постигнат своите цели".

"С тази сложна композиция на законите за борба с корупцията – това е сериозен тест за правораздавателните органи дали ще успеят да поведат войната срещу този "рак" на обществото - корупцията", заяви Ваклин.

Относно твърденията на защитата на обвинените, че корупция е започнало да се търси в община "Младост" още преди да му е поискан конкретния подкуп, Ваклин заяви, че това е тезата на адвокатите и той не знае дали е разследването е започнало преди неговия сигнал.

"В СРС-тата ясно се вижда, че г-н Дюлгеров в деня на предаване на парите, договори с мен да му бъдат предадени допълнително пари след свършването на работата. А тези пари се вижда, че са явно неговия хонорар от другата страна", коментира Ваклин.

Дюлгеров: Иванчева и Ваклин имаха конфликт още преди разследването срещу неяНамерените в него пари бири хонарар за ролята му на посредник между кметицата на "Младост" и строителния предприемач

Спецсъдът реши: Десислава Иванчева в затвора до 2039 г.Заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров си тръгват с 15 и 12.г.