"Списъкът с магистрати от клуба на Нотариуса е един доста долнопробен пасквил, една треторазядна интрига, която въобще не е на нивото на парламента. Срамно е той да се занимава с това нещо", каза пред БНТ бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев.

Според него в този "документ няма нито един проверим факт или обстоятелство, което може да послужи на парламентарната комисия да има обосновани твърдения", категоричен е той.

Цветлин Йовчев смята, че се губи фокусът за това, какъв трябва да бъде резултатът от дейността на комисията, разглеждаща случая с Нотариуса. Най-важният въпрос, на който трябва да се отговори според него е защо се стигна дотам "такива групи като тези на Нотариуса могат да влияят по този начин върху системата".

"Трудно ми е да дам оценка на това, което прави прокуратурата и МВР, защото действията не са публични и в хода на едно разследване трябва да бъде така. По отношения на това, което се случва в парламента аз лично изпитвам някакви опасения, защото виждам, че целият подход на комисията води към това, че отваря широко вратата на обсъждане на интриги", каза Цветлин Йовчев - бивш председател на ДАНС.