Добрините в автобусите са като четирилистни детелини – рядкост, затова е хубаво да се чува и знае за тях, пише ни пловдивчанка, станала свидетел на такава случка. Жената пътува ежедневно по линия №93 от масовия транспорт на Пловдив.

Тя разказва, че снощи млада майка подала глава през задната врата на автобуса и попитала дали може да се качи с детско колело. След като получила разрешение, избутала към стапълата момиченце на около 5 години с велосипед. „Възрастният кондуктор взе колелото на детето и го настани, а после посегна към количката с бебето и пак помогна на майката. Малко след като я таксува, жената попита „защо колата завива по ул. „Богомил” и се оказа, че е объркала посоката”, пише пловдивчанката.

Случката е станала във вторник около 19 часа. Младата майка с две деца, бебешка количка и детски велосипед се е качила на спирката на кръстовището след бул. ”Кн. Мария Луиза” и „Източен”, пътувала към Тракия.

Човекът обяснил и за промяната на маршрута заради ремонта на бул. „Кн. Мария Луиза”, насочил я да слезе на спирката до Понеделник пазара, върнал й парите за билети и пак помогнал за слизането.        

Жената, която ни разказа историята, смята, че кондукторът заслужава похвала за човещината си! Тя твърди, че възрастният мъж е нов служител по тази линия, защото до скоро в същия автобус нямало кондуктор и шофьорът продавал билети.

„Сред тях текучеството е огромно, защото получават заплащане само от 10 стотинки за продадено билетче и от това се формира заплащането им”, напоня пловдивчанката.

ТУК може да видите и друга добра новина от градския транспорт. През април наша читателка разказа за единствения шофьор на рейс в Пловдив, който използва handsfree. „Преживях чудо”, написа тогава тя.

Е, „чудесата” започват да зачестяват.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg