Преживях чудо! Това ни писа 40-годишна пловдивчанка, която ежедневно ползва градски транспорт.

„За пръв път от 7 години се натъкнах на водач, който говори по телефона с хендсфри. Темата е болезнена за мен, защото за този период преживях два пъти затискане на врата на автобус, докато шофьора говореше по телефона, затиснат на рамото му и въртейки геврека с една ръка. Единият ми се извини, като каза „Опа!” и продължи да говори. Третия път водачът заби рейса в колата пред него, защото пишеше съобщения, докато шофираше.

Не минава ден по улиците на Пловдив да не видя шофьори на рейсове, които карат хора с една ръка и говорят по телефона с другата. Не желая да обсъждам и разговорите, които се чуват…”

Живеейки в постоянен стрес, пловдивчанката била просълзена да види шофьор-добър пример. Много моля, нека повече хора разберат за този човек, нека неговите колеги вземат пример от него, а нека и шефовете му да го поощрят, пише Антония Петричева.

Жената хванала автобус  № 21 в петък от Централни гробища, платила си билета и седнала. Минута по-късно чула, че шофьора говори по телефона и ужасено погледнала към нето. Тогава дошла изненадата. „Това е първият шофьор, който виждам, през последните 6-7 години да ползва хендс фри. Тогава ми се отвориха сетивата и видях и други неща. Автобусът бе чист, вентилацията работеше, а от радиото се чуваше Nightwish! ”  

Пловдивчанката не се стърпяла и го попитала как се казва, защото е чудо. Човекът се усмихнал и не отговорил. Тогава Петричева му казала, че има начини да разбере името му.

Петър Онов, отвърнал скромно шофьорът.

TNS.bg