Тази година абитуриентите изтеглиха късата клечка и може да се разминат с баловете. Но пък изпращанията вървят вече с пълна сила. А стайлингът, който може да се види сред дванайсетокласниците, е в двете крайности.

Едните са с вечерни рокли и костюми. Използват възможността да облекат тоалетите, които вече са си купили за бала, а пък не е сигурно, че такъв ще има. Другите са абсолютно неглиже - по къси панталонки, кецове и потници. След като два месеца са се разхождали вкъщи по пижами, все още са на вълна небрежен стил, пише 24 часа. Част от тях не са и успели да си купят по-елегантни тоалети, с които обикновено се ходи на изпращане.

За самия бал се мисли отрано и тоалетите се купуват още в края на миналата и началото на тази година. Изборът на облеклото за завършване обаче най-често се оставя за последния момент, а точно сега той бе с извънредни мерки. И много от тийнейджърите са решили да игнорират официалната визия, като се издокарат кой с каквото намери в гардероба си.

Въпреки че изпращането е по-специален повод, в сегашната ситуация някак си липсва усещането за официално събитие. Така че изобщо не е нужно абитуриентите да се притесняват, че не са успели да се сдобият с елегантен тоалет. Моловете вече отвориха и тези, на които им предстои събирането с класа пред “Св. Александър Невски”, на площада в родния град или в двора на училището, имат възможност да си купят нещо ново за събитието, ако много държат на това. Но и наличните в гардероба дънки с хубава риза или ефектен тишърт за момчетата и стилна рокля или също дънки с потник за момичетата ще свършат работа.

Много от празнуващите избират да са неглиже.

Родители и тийнейджъри се питат какво да правят пък с красивите вечерни тоалети, за които са хвърлили луди пари, ако няма бал. Възможно е все пак да се направят партита на открито, ако времето го позволява. Но и да не се случи, не се кахърете. Тепърва предстоят много поводи, на които момичетата ще могат да облекат роклите, а момчетата костюмите.

Малцина са тези, които ще имат възможността да отидат на истински Виенски бал, където тези тоалети ще бъдат съвсем на мястото си. Но пък съвсем скоро приятелите ви ще започнат да вдигат сватби. А напоследък стана модно на тези тържества гостите да се явяват именно с изключително изискани вечерни рокли и стилни смокинги, фракове и костюми. Навлизайки в живота на големите, пред много от настоящите абитуриенти ще се открива възможността да ходят на различни коктейли и лъскави партита. Това са подходящи поводи, на които също може да се издокарат с неупотребените си бални тоалети

Ако дванайсетокласниците имат възможност да отпразнуват официално своето завършване, вероятно ще бъдат посъветвани да сложат маски.

Вероятно малцина ще се навият да го направят, но има доста атрактивни предложения, които биха могли да се видят примамливи за някои от абитуриентите. Дизайнери лансират маски, обсипани с камъни и пайети или направени от същите материи като роклите.