Наш сънародник е бил поставен под карантина, след като се опитал да мине транзит през България. Това разказа самият той в ефира на "Здравей, България". Румен Йорданов опитал да стигне от Германия до Турция, където трябвало да се лекува. Предварително се запознал със заповедите и разговарял с Външно министерство, откъдето го уверили, че това е възможно.

На границата обаче той бил уведомен, че ще бъде поставен под задължителна карантина. 

„Когато пристингах на ГКПП „Дуранкулак“ ми бе обяснено, че нещата не стоят точно така. След 4-5 часови разговори със служители на РЗИ се разбрахме да остана под карантина за няколко дни и да излетя обратно за Германия. Когато опитах да се върна отново там обаче не успях“, разказва Румен.

След изтичането на тези няколко дни той се опитал да излети обратно за Германия. Преминавайки през проверки на летището обаче, се оказало, че той няма право да пътува, защото подлежи на задължителна карантина до 1 юни. Предписанието идвало от РЗИ-Добрич, които му били предписали самоизолацията. 

„Днес трябваше да бъда на работното си място в Германия, а това няма как да се случи. Не знам, кой е виновен за ситуацията“, каза още Румен Йорданов.