„Платено убийство! Циганинът беше платил да убият Веско. Но убийците са го объркали и прегазиха Аньо”, казва Николина Петрова- бабата на Ангел, който преди три години бе прегазен на метри от дома си в Катуница.  Баба му продължава да ходи облечена от главата до петите в черно и да търси справедливост.

„Искам отмъщение. Каквото е направил  Киро- да му се върне. Но в България няма такъв закон- смърт за смърт. Сега Катуница е по–спокойна, но внука ми го няма”, плаче възрастната жена. Тя е отгледала Ангел от бебе,  не минава ден без да си спомни как го е хранила, как го е водила на разходка.

„Исках да го видя пораснал, но не би. Сега Софи – дъщеричката на Веско ни теши. Дано детето има късмет, да е живо и здраво и да расте спокойно. Да не дойдат някакви цигани да го утрепят. Страх ни е, че могат да тръгнат да отмъщават.  Киро сега е в затвора, но той ще излезе” страхува се Николина. Последните думи, които е чула от внука си били: ”Бабо, излизам да разходя кучето и като се върна ще хапна”. Вечерята му обаче останала недокосната. 

Видео от възпоменанието ТУК

TrafficNews.bg