Асен Василев съди Делян Добрев за клевета, потвърдиха от Софийския градски съд. Делото още не е насрочено, разменят се книжа. Искът на Василев към колегата му от парламента е за 250 хил. лв. Първо ще бъде разгледан частично - за 25 100 лв., колкото е границата, за да се гледа делото в градския, а не в районния съд. По същия начин Кирил Петков съди Бойко Борисов, за половин милион, но частичният иск е за 10 хил. лв. и затова е в Софийския районен съд като първа инстанция.

Делото на съпредседателя на "Продължаваме промяната" срещу депутата от ГЕРБ е за серия от статуси във фейсбук и медийни изяви. В тях съученикът му от Математическата гимназия в Хасково нарича Василев и съпартийците му "измамници с бели якички", които са нанесли щети за милиарди, парите на държавата изтичали към Путин и "вероятно към сметки на Кирил и Асен в Швейцария, Холандия, офшорки".

"Някой да му сложи усмирителната риза преди да е станало прекалено късно!", призовава Добрев във фейсбук, защото Асен Василев се тръшкал за прогнозите на ЕК. 

"В парламента попитах депутатите колко от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисионни от газа и горивата? 1 вдигна ръка. Тоест 239 смятат, че е вземал!", е друг пост на Делян Добрев в социалната мрежа, който според Василев е уронил престижа и доброто му име.

Бившият финансов министър вече съди Тошко Йорданов от "Има такъв народ", а делото отново е в Софийския градски съд. Така серията от граждански искове между политици продължава. Освен тези дела Кирил Петков съди Бойко Борисов, Сотир Цацаров съди Кирил Петков, ГЕРБ съди Бойко Рашков. Слави Трифонов също води дела срещу Петков и Василев.