Холивудският актьор Гари Стреч търси помощ от българския психотерапевт Иво Величков докато е на снимки у нас. А той, освен терапия, му предлага и готов сценарий за филм, написан специално за Стреч. Това разказа актьорът по БТВ.

През 90-те той е успешен актьор със само една загуба. Още докато се занимава с бокс е забелязан от модни агенции и се снима за марки като „Келвин Клайн“ и „Версаче“. В киното има над 20 роли, най-известни са тази на Сони в "Обувките на мъртвеца", както и на Клитус в "Александър". Работил е с режисьора Оливър Стоун, с актьори като Анджелина Джоли, Колин Фарел, Гай Ричи и много други.

"Бях тук за снимките на "Колело към Рая" с Деси Тенекеджиева. Говорихме си с нея, че искам да намеря някого, с  когото да разговарям. Казах й, че съм малко луд, самовглъбен и искам да оправя нещата от живота си. Тя ми разказа за човек, който прави хипнотерапия с коне. Свързах се с него и се оказа, че той е луд по филми и е запален по кино, гледал ме е. Написал е сценарий специално за мен", разказа Стреч. 

Така Величков е помогнал с терапия на актьора без пари, а Стреч поискал да прочете сценария и в момента снима филм по него. "Невероятен проект. Нещо като филм-пътешествие от типа "Две димящи дула", кара те да се записляш, философски е", разказа Стеч. В момента той живее у Величков в планината, заедно цепят дърва и яздат коне.

Той призна, че най-големият му страх е от загуба на любимите му хора и любовта. Иво ме научи, че не може да се живее в страх. Трябва да се живее тук и сега, осъзнал е той.

Актьорът разказа и за боксьорската си кариера. "Бях съвсем малък, когато майка ми ни напусна, бяхме три момчета и баща ни ни отгледа. Бях проблемно дете, сбивах се и ме гонеха от училище. За да се върна в училище, трябваше да се занимавам с дисциплиниращ спорт като бокса. Обикнах го, бях добър, започнах да се развивам и обожавах вниманието, което ми се обръщаше. Вярвам, че с бокс се изграждат личности", сподели Стреч.

Той е запазил всичките си приятели от детските си години, защото когато си навлязал във филмовата индустрия, е облекчение да се срещаш с обикновени хора. "Хората, които търсят известност, са ужасни. Но големите актьори като Антъни Хопкинс и Ал Пачино са прекрасни хора", разкри Стреч.

По думите му героят му Сони - мафиот от филма "Обувките на мъртвеца", е много далеч от неговата същност. Аз съм много благ човек, но във всеки един човек се крие психопат, който може да се прояви в даден момент, смята Стреч.