Полицейска акция протече в Раковски. Проверени са 130 лица и 78 моторни превозни средства. В рамките на операцията по Закона за движение по пътищата са съставени 48 АУАН. Проверяващите служители са установили 9 души с неизрядни лични документи, като двама от проверените са били с увредени такива.

В случай, че провереното лице, не представи документ за самоличност, предвидената в закона глоба е от 50 до 300 лв. Санкцията за повредени документи е от 30 до 200 лв.

Иззето е ловно оръжие на мъж, който го е транспортирал не по надлежния ред. Нарушителя е санкциониран и с глоба. През двете денонощия на проверката са проверени 5 криминално проявени по линия грабежи и кражби лица. За различни престъпления в районното полицейско управление са задържани още 6 души. Бързо производство е започнато срещу установен водач на МПС. 61-годишния мъж от  Брезово, който по професия е шофьор на линейка, е установен да управлява личния си автомобил след употреба на алкохол. Установената по надлежния ред проба е отчела 1.68 промила. 19-годишен младеж е прекарал денонощие в ареста, заради това, че държи в себе си марихуана. Положителен резултат за употреба на наркотични вещества е отчел драг чек теста направен на 25-годишна , управлявала "Рено клио" . Жената е държала в себе си и амфетамин.

На 12-ти януари в районното е получен сигнал за извършена кражба на дизелово гориво от петролната база в с. Белозем. При незабавни действия, служителите са задържали трима мъже- на възраст 20, 22 и 30 години от Белозем. Същите са успели да източат около 200 литра дизелово гориво от влакова композиция на базата. При проверките на питейните и увеселителни заведения не са констатирани нарушения. Все още остава затворен клуб " Маскарад" в Белозем, заради липса на разрешително за удължено работно време.

Снимка: Архив