"Аз съм жена, претърпяла и преодоляла брутално насилие. Избирам обаче да не мълча. Най-вече заради онези жени, които се страхуват да говорят за насилието и в момента прикриват синините си с фон дьо тен", това е заявила актрисата Диана Димитрова в писмо до "24 часа".

В изявлението си тя изказва огромното си възмущение и разочарование от развитието на организираната "жалка" кампания, целяща да неглижира и прикрие травмите от побоя на 14.11.2017 г. и напомни, че травмите се потвърждават от експертизата в преписката от Софийска районна прокуратура.

"Както вече Ви е известно, на 27 март до медиите беше изпратено отворено писмо, в което 31 човека от екипа на сериала Откраднат живот ''твърдят'', че побой над мен не е имало. Това се оказа фалшива новина, защото от Call Sheet, който е официален документ и вече показах публично, става ясно, че 20 души от подкрепящите отвореното писмо физически изобщо не присъстват на снимачния ден.

Това обаче съвсем не е всичко. Далеч по-скандалната част в това активно мероприятие срещу мен е, че в писмото фигурират имената на хора, които са част от екипа на сериала Откраднат живот, без тяхното съгласие. Освен злоупотребата с имената им, те не са били информирани за упоменатия текст в писмото и изобщо за съставянето му", написа още актрисата.

Диана Димитрова обясни, че жената, която лъжесвидетелства, след като се представила за единствения пряк свидетел в гардеробната на 14.11.2017 г, е провела редица телефонни обаждания и по недопустим начин е агитирала колегите й да участват в "този фарс".

"На този етап четирима свидетели от екипа на Откраднат живот застват с имената си и опровергават написаното в писмото. Двама от тях потвърждават, че са видели нараняванията ми след побоя в снимачния ден. Става въпрос за следните хора:

Грета Манчева - главен художник гримьор, която ми оказа първа помощ третирайки лицето ми със замразяващ спрей, потвърждава думите си от показанията дадени пред ''Криминална полиция'' СДВР. В преписката от Прокуратурата нейните показания се свеждат само до едно изречение.

Владимир Ковачев - гардеробиер. Потвърждава, че името му е използвано в отвореното писмо без неговото изрично съгласие.

Михаил Чехларов - реквизитор. Прилагам цитират от неговия официален коментар в моя инстаграм профил.

''Казвам се Михаил Чехларов и бях реквизитор на сериала Откраднат живот, малко след тези събития. Няма да коментирам какво се е случило, защото не съм присъствал, само ще кажа, че историята ми е разказвана с подробности още 2018 г. от някой от хората, които са оставили имената си под оправданието на ''Дрийм Тийм''. Как ще завърши историята, не зная, но са ми любопитни мотивите на колегите и внезапната им амнезия, които са позволили да ги включат в това писмо. До тук сме трима, които имаха доблестта да не ''забравят'' удобно. Надявам се и други да размислят.''

Стефан Геков - 2-ри асистент камера. Прилагам цитат от неговия официален коментар във моя фейсбук профил.

''Съгласен съм с написаното от Михаил Чехларов. Казвам се Стефан Геков, камера асистент в Откраднат живот. В този ден АЗ бях на работа и ВИДЯХ последствията след побоя. НЕ съм станал свидетел на самото деяние! ''Колеги'' ми позвъниха да добавят и моето име в ОНЗИ списък. Доводите им бяха да се запази НЕУТРАЛИТЕТ по случая. А в публикуваното писмо се ТВЪРДИ, че това НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. СЛУЧИ СЕ! Диана Димитрова в следващите дни идваше на снимки с огромни очила за да прикрият синините под очите й. Аз ИМАМ топки за разлика от ''колегите'' ми! Сигурен съм, че част от тях бяха подведени и ще променят мнението си и ще се появят с друго писмо. А за тези които услужливо ''не помнят'', има кой да ги накаже. Един вижда всичко!''

"В държава в която изверговщината предпочита да пази неутралитет, се развиват мижитурките", написа още Димитрова и допълни в заключение:

"И пак да повторя - това, че побоят е с изтекла давност, не значи, че насилникът е невинен. Трябва да се знае, че топлият юли ще се превърне в мразовит януари за онези, които ще бъдат подведени под отговорност по чл. 290, когато отидем в съда, защото аз ще обжалвам отказа на прокуратурата да бъде образувано производство."

В началото на месеца стана ясно, че Диана Димитрова ще съди Юлиан Вергов за клевета. Реакцията на актрисата дойде след официалната позиция на актьора във връзка с обвиненията спрямо него за физическо насилие.

В първия си коментар по казуса Вергов заяви, че никога не е удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от негова страна.

"Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала. Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесет годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна", категоричен е актьорът.

В края на миналата година Диана Димитрова разказа в ефира на бТВ какво се е случило, като не посочи конкретно име, но с различи подсказки даде да се разбере към кого са отправени обвиненията ѝ.

"Исках да провокирам други жени да говорят. Не исках да стигам до там, докъдето възнамерявам да стигна, но лицето продължава да ме заплашва и разстрои майка ми", разказа актрисата.

В понеделник 31 души от екипа на сериала "Откраднат живот" съобщиха, че не са присъствали в деня на побоя над Диана Димитрова на снимачната площадка на сериала, нито са видели следи от наранявания по нея. Те също обясниха, че актрисата не е отсъствала и час от работата по филма.

“Фалшива информация, целяща да ме дискредитира”, реагира часове след декларацията на колегите си Димитрова във фейсбук.