След справка в съда, адвокат от София разбира, че от негово име се води гражданско дело срещу Столична община. Според документите Пламен Борисов поискал от общината 35 000 лева заради това, че преди 4 години майка му получила фрактура след падане на тротоара.

Такова дело обаче мъжът никога не е започвал, а майка му вече не е между живите. Единственото вярно в историята е, че жената наистина е лежала в „Пирогов” след падане, но в двора на къщата ѝ.

„Вероятно някой се е добрал до досието ѝ, след травмата в „Пирогов”. Пак повтарям, тя имаше битов инцидент. Няма нищо общо със Столична община”, каза Пламен Борисов пред Нова телевизия.

„Някой се добира до медицинското досие, наглася фактите, казва, че е паднала на софийска улица, завежда дело срещу Столична община, печели го на първа инстанция. Искът е заведен за 35 000, а е уважен за 25 000 лева. Столична община обжалва”, разказа Пламен Борисов.

В края на миналата година майка му починала. Преди около седмица той случайно попаднал на делото.

„Отварям делото, което е на името на майка ми, и какво да видя -човекът си направил пълномощно от мое име и вече делото се води от мое име”, разказва Борисов.

Всичко това е било извършено от адвокат. Борисов опитал да се свърже с колегата си, за да разбере дали и той не е жертва на измамата, но засега не е успял да направи връзката. „Сезирал съм прокуратурата, адвокатската колегия. Подал съм по делото документи за достъп. Уведомил съм съда, че делото е без основание и трябва да бъде прекратено”, заяви Борисов.