Апелативният съд потвърди мярката на адвокат Владимир Елдъров и той остава в ареста. Юристът, който е обвинен в поръчителство на няколко палежа на свои конкуренти, обжалва решението на Окръжния съд.  Магистратите обаче не приеха доводите на адвоката му Йордан Давчев, че няма преки доказателства за вината на адвоката, а сведетелските показания са от криминално проявени лица. 

„Не се чувствам виновен за нито едно от двете обвинения. Всички свидетели, Керанов също са мои бивши колеги. До сега нямам недоволни клиенти по застрахователни дела. Аз съм добър в работата си. Жертва съм на клиенти, които се познават помежду си и с колегата Деков. Всички суми от застраховки съм изплащал пред нотариус. Пацев ми е препоръчал клиентите. Той какво е правил не знам. Няма как да се укрия все пак на мен разчитат клиенти. Имам над 150 дела само в Пловдив. И бизнеса няма кой да върти. С него изхранвам семейството си.”, заяви адвокат Елдъров в съдебната зала на предишната мярка. 

Сега той отново поиска по-лека мярка със същите мотиви. Заяви, че е жертва на конкуренти, а таксиметровият бос Радослав Керанов и помощникът му Милко Доевски са свидетелствали срещу него, защото той отказал да работи с тях, когато разбрал че са замесени в застрахователна измама.

 Изпълнителите на поръчките Петьо Пенев и Васил Бодуров остават със същите мерки- задържане под стража и домашен арест. 

Срещу адвокат Владимир Елдъров се води дело за пране на пари и обсебване, във връзка с няколко жалби от негови клиенти, които твърдят, че не са получили обезщетенията на свои близки , загинали при катастрофи. 

TrafficNews.bg