Приятели и роднини на Стефан от „Абдовица” затвориха тази сутрин пътя към квартала. Те настояват да бъде направено обстойно разследване за причините за смъртта на 31-годишния мъж.

Полицията е казала на близките, че е възможно Стефан да е блъснат от влак. Според приятелите и роднините, обаче точно по това време на моста не е минавал влак. Близките настояват, ако това е версията на полицията, трябва  да бъде разпитан и човекът, който е управлявал влака.

Тялото на мъжа беше открито на 16 юли в реката в квартала. Първоначалната версия на полицията беше, че Стефан е събул обувките си на моста и се е самоубил, скачайки в реката. Близките на мъжа обаче бяха категорични, че това е невъзможно и излязоха на протест пред 8 РУ още на следващия ден.

След недоволството версията за причината  смъртта беше променена. Според разследващите Стефан е получил инфаркт в следствие на заболяване. Близките обаче са категорични, че мъжът е бил здрав и не е имал никакви здравословни проблеми.

Роднините и приятелите на Стефан твърдят, че случаят е претупан и се търси най-удобната версия, за да не се проверят всички подробности и неясноти, които будят съмнение. 

Предната вечер преди деня, в който Стефан бе намерен мъртъв, е имало сериозен конфликт между роми и българи в "Абдовица". Подозренията на протестиращите са, че това може да има общо със случая. Подозренията се засилват и от липсата на джобните пари, които младият мъж носел в себе си. 

Роднините на Трифонов настояват полицията да прегледа всички записи от камери в района и да не спира да работи по случая, докато не намери истинската причина за смъртта му.