776 милиона лева отпусна правителството за поддържане на пътища и строежа на нови. За зимното почистване за януари и февруари са 158 милиона лева.

Други 150 милиона са за пътни отсечки, които се строят интензивно. С тях ще се плати и готовата част от АМ "Хемус" между Белокопитово и Буховци, както и за един от лотовете на отсечката Видин – Ботевград с дължина 7 километра, който ще се пусне в експлоатация съвсем скоро.

Служебният регионален министър Иван Шишков съобщи, че 438 милиона лева отиват за разплащане на възлаганите през 2020 и 2021 година пътища, за които имаше спорове с пътностроителния бранш:

"Тези възлагания създадоха изключително напрежение между държавата и пътния сектор. В момента държавата осигурява възможността да бъдат изплатени тези пари, но това са само единствено за текущите ремонти, които сме установили, че са текущи ремонти. Частта от основните ремонти, които държавата дължи на фирмите, за съжаление останаха в Народното събрание. Народното събрание не пожела да намери начин, с който да регламентира извършеното незаконно строителство и което на практика нанесе сериозна щета върху строителния бранш".