6-годишната Екатерина, която пострада от граната при полицейска демонстрация в Силистра, се възстановява успешно.

Припомняме, че детето пострада при демонстрационно взривяване на граната на стадион "Дорстол" в града, на която са присъствали около 300 деца. Бяха ранени и други две деца, които обаче се отърваха с по-леки травми.

Момичето беше на първия ред на стадиона по време на инцидента и получи обгаряния, заради които спешно беше откарана в болница. Майката на детето беше категорична, че ще съди виновниците.

Инцидентът коства и поста на шефа на полицията в крайдунавския град Юлиян Караславов. Образувано беше и дисциплинарно производство.

Лекуващия медицински екип на болницата в Русе, където 6-годишната Екатерина беше настанена с 8% изгаряния увери, че детето се възстановява успешно. Очаква се процедурата по заздравяване на раните да продължи 2-3 седмици.

Раните се обработвали под упойка, за да се спестят болките на детето. Медицинският екип, под чиято грижа е детето, обясни пред БГНЕС, че засега не се планира кожна пластика.

Разходите за психолог и транспорт на детето ще бъдат поети от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Пострадало при избухването на граната дете: Уплаших се, сега съм добреСъстоянието на трите деца е стабилно, като само едно от тях остава в болница

Уж демонстрация за 1 юни, а... взрив на граната в Силистра – три ранени децаИнцидентът станал в 11 часа на стадион "Доростол", там са били 300 деца от забавачки