Над 500 ловци блокираха пътя Пловдив-Смолян край село Хвойна.  Те направиха протестно митинг-шествие. Членовете от ловните сдружения искат промени в Закона за лова. Ловците са категорични, че се нарушават конституционните им права. Те искат да бъде прекратено изтребването на дивеч в заградени площи. ОЩЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО

„В момента положението е страшно. Концесионери заграждат огромни територии и ние, на практика, не можем да ловуваме. Получава се така, че ние храним и се грижим за дивите животни. След това, концесионерите ги прибират в техните територии и ги отстрелват”, разказаха ловци.

“Не искаме олигарсите да заграждат огромни територии от държавната земя на България и да се разпореждат с нея като тяхна! Не искаме да бъдем постоянно наблюдавани с видеокамери в планините на България!“, категорични бяха протестиращите.

Днешното недоволство бе предупредително, а ако не се вземе под внимание проблемът, следващият път протести ще има на пътя за Кърджали, АМ „Тракия”, в София, в Брюксел и където е необходимо.

ОЩЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО

TrafficNews.bg