Шест апартамента са необитаеми след пожара в жилищна кооперация в Чепеларе, съобщиха от противопожарната служба в Смолян. Пожарът е потушен, от апартаментите са евакуирани над 10 обитатели.

Огънят в кооперацията е забелязан след 5:00 часа тази сутрин. Пожарът се разраснал бързо, тъй като сградата е с гредоред. Гасенето на огнената стихия е отнело на пожарникарите около 3 часа, предаде БНТ. Разследване ще изяснява дали пламъците са тръгнали от намираща се в съседство барака, в която е имало прокарано електричество. Огънят е засегнал частично и съседна къща.

Обитателите на шестте апартамента са настанени при роднини. Общинският съвет в Чепеларе ще заседава извънредно, за да се реши как ще бъдат подпомогнати останалите без жилища семейства, поясниха от общинската администрация.

Предвижда се да бъде обсъдено предложение за отпускане на парични суми за пострадалите, както и вариант за настаняване в общинско жилище на едно от семействата, което е с три деца. Общинската сесия ще се състои след уточняване на приблизителния размер на щетите.

Голям пожар в жилищна сграда в Чепеларе, евакуираха 14 душиОгънят е пламнал около 4 часа тази сутрин