Жена е станала жертва на агресия на пътя. В пост в социалните мрежи Николета Ваклинова разказва, че е станала жертва на нападение, след като вероятно е засякла по невнимание нападателя си. Непознатият мъж я засича с автомобила си на бул. „Акад. Ив. Гешов“ в София и я принуждава да спре.

„Човекът слезе от колата и тръгна агресивно към мен, заплашвайки, че ще ме убие. В този момент осъзнах, че вероятно не съм го видяла заради метеорологичните условия и съм го засякла. Свалих си малко стъклото, започнах да му се извинявам, но той ми счупи прозореца и страничното огледало. Стъклата се пръснаха, нарязаха ми ръцете и лицето. Той се качи на колата и си тръгна. Много се уплаших”, разказа Ваклинова.

Въпреки уплахата и нараняванията, тя успява да снима номера на агресора и да подаде сигнал на 112. На място е пристигнала линейка, която промива раните и вади стъклата, както и екип на полицията, за да снеме показания. 

Пред екип на Нова телевизия съпругът на жертвата – Николай Ваклинов, – капитан на националния отбор по баскетбол в колички е възмутен, че никой не спира да помогне на жена му. По информация от полицията, агресорът е установен и задържан първоначално за 24 часа, а след това – за 72 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство, като материалите ще бъдат предадени на прокуратурата.