Огромни дупки, разбит асфалт и огромно запрашаване. Това е ежедневието за хората, които живеят на улица „Международно шосе” в Драгоман. Улицата им е в това състояние заради тежкотоварния международен трафик, преминаващ оттук, заради изграждането на автомагистрала „Европа”.

„Положението вече е нетърпимо. Дупките се запълват с инертни материали и след час отново са изкопани от тировете. Всичко е кал и прах. Улицата вече е напълно разбита”, сигнализираха читатели на TrafficNews.

Те са внесли подписка в Общински съвет – Драгоман с няколко искания и въпроси. Сред тях са да се почисти улицата от натрупаните инертни материали, благодарение на които вследствие трафика трудно се диша. Да се ограничи скоростта на 30 километра в час и да се забрани изпреварването. Да се отремонтира шахтата на ул. „Международно шосе” и ул. „Гео Милев”, която от близо два месеца е разрушена и е ограничено свободното придвижване на хора и автомобили.

Хората посочват, че преди да бъде отклонено движението от главния път, им е обещавано, че това ще е временно - до края на месец май, но те силно се съмняват, че срокът ще бъде спазен. Потърпевшите добавяте, че ако не бъдат взети мерки от компетентните органи, ще бъдат принудени да отстояват правата си по всички законови начини, включително и със спиране на движението.