Четирима полицаи са пострадали при опита за нахлуване в Парламента по време на протеста на „Възраждане“ срещу зелените сертификати. Един от тях бе откаран с линейка, за да му бъде оказана медицинска помощ, след като е бил ударен от протестиращи. 

Преди началото на обявения мирен протест в София е задържан мъж, носил в себе си газово оръжие.

„По време на протестните действия е предотвратен опит за влизане в сградата на Народно събрание, при който пострадаха четирима полицейски служители. Те са транспортирани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ“, съобщават от МВР.

От полицията призовават участниците в протеста да изразяват мнението си мирно и без да нарушават обществения ред.

"Съпротивата е задължителна, оставка и мафия", са само част от призивите на недоволните с мегафони, като посланията стават все по-агресивни в посока - нахлуване в Парламента. 

Демонстрациите преминават в изключително напрегната атмосфера и сблъсъци. Протестантите успяха да стигнат до парадния вход на Наротното събрание, където се опитаха да разбият вратите и прозорците, но неуспешно. Полицаите успяха да овладеят ситуацията с опити да разпръснат протестиращите.

Недоволните призоваха депутатите да излязат, за да разговарят, но неуспешно. Това доведе до идея - да се преместят на задния вход на Парламента, откъдето вече излязоха част от народните представители. 

Кирил Петков: Каня лекарите в протеста да разговаряме, ако не бях в карантина - щях да съм на площадаЩе затваряме икономика и училища само когато има недостиг на интензивни легла, допълни той