Днес ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще се образуват мъгли. След обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 12°. Атмосферното налягане ще е без съществена промяна и ще остане близко до средното за месец януари.

Минималните температури за страната ще бъдат между 0 и -3, а максималните - между 6 и 13 градуса, информират от НИМХ при БАН. В Пловдив ще бъде между -1 и 12 градуса. 

Над Черноморието облачността ще се увеличава и ще е значителна. В сутрешните часове на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд от югозапад ще се заоблачи. Ще духа умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 0°.