Две жени са тежко пострадали при взрива в завод №4 в на "Арсенал" в Казанлък. Днес , след взрив в цех за барут, загинаха мъж и две жени. Други две работнички, които са били в сградата , са ранени. Едната е с изгаряния и ще бъде транспортирана до Пловдив, а другата е с хематом на главата и при първа възможност ще бъде преместена в София. В момента тя се намира в Спешното на Казанлък.  Не е изключено да се окаже , че има още жертви, тъй като се правят справки по списъците за хората, които са били на смяна. 

"Тук е страшно. Има представители на всички институции. Утре и в следващите дни ще дадем повече информация", коментира шефът на "Арсенал" Николай Ибушев. 

Сигналът за взрива е постъпил в 11:04 ч. Инцидентът е станал в Завод 4, където се съхраняват пиротехнически изделия.  Две противопожарни коли от Казанлък са изпратени на място, ведомствени пожарни и линейки. 

Заради нарушения на технологичната дисциплина и небрежно боравене с преноса на пиротехнически изделия е станал взривът в завод "Арсенал", научи "24 часа" от важен човек в МВР. Сигналът за инцидента е подаден днес в 11,04 ч.

На място са намерени останки от два трупа. По предварителна информация те са на жени. Трета е обявена за издирване, а една е в болница. От взрива е срутена цялата дясна част на сградата, където са се произвеждали и съхранявали пиротехнически изделия.

На място има екипи на пожарната. 

Очевидци разказват, че взривът е бил много силен, а над района има тъмен облак.