Малката Александра се нуждае от спешно лечение, за да може да ходи и тича, като останалите деца. Детето е диагностицирано с  рядката диагноза „билатерална фибуларна хемимелия” – липсва т.нар. малък пищял и на двете й крачета. За да се излекува, Алекс се нуждае от операция в чужбина. Нейните близки вече са получили оферта за лечение и са насрочили операция в САЩ. Тя ще се извърши от д-р Дрор Пейли в САЩ, който повече от 25 години е специалист в тази област с пълен успех.
 
Сумата, необходима за интервенцията, обаче е непосимна за семейството. Стойността на операцията и всички придружаващи разходи към нея струват около $200 000. Родителите са подали документи към НЗОК, но към момента все още няма получен отговор. Времето обаче ги притиска. Към момента по дарителската сметка на детето са постъпили 3 700 лв. В родния град на семейството - Плевен, са поставени дарителски кутии в някои от търговските обекти. 
 
Близките на Алекс се обръщат към всички хора с добри сърца с молба за подкрепа.  Ако желаете да помогнете може да го направите по дарителска банкова сметка:
банка УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG13UNCR 7000 152 428 3832
титуляр: Александра Александрова Димитрова
PayPal: toniamakaveeva@abv.bg
титуляр: Тоня Макавеева (майка)