Собственикът на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов свиква голям протест „срещу властта“ в сряда. В официалната си Фейсбук страница той призовава да се сложи край на унищожаването на предприемачеството в България и корупционните практики и лицемерие в парламента.

Ето какво написа в своя пост по повод предстоящия протест Михайлов:

В сряда ще има протест срещу своеволията на властта. Лошото е, че ръководителите на “Възраждане” и ИТН правят същото, като това, в което обвиняват ГЕРБ и ДПС. ПП-ДБ ги подкрепят. Оказва се, че цялото Народно събрание се обедини срещу 6 човека и техния представител за народа.
Ще победим ли заедно?
Ще накараме ли самозабравилите се депутати да потреперят?

Народното събрание смазва неудобните!

Във Видеото към поста Михайлов призовава симпатизантите на ИТН и "Възраждане" да се присъединят към него. 

Само преди дни идеологът на "Исторически парк"  обяви, че паркът му "е към своя край". По казуса в бе създадена временна парламентарна комисия, която разследва понци схемата, свързана с парка. Междувременно държавните институции нито разследват, нито коментират финансовите измами, като днешното заседание на комисията бе бламирано от Националната агенция за приходите, Държавна агенция "Национална сигурност", прокуратурата и Министерството на вътрешните работи

След петъчното пленарно заседание трябваше да се проведе второ заседание на новосъздадената анкетна комисия, която трябва да разследва "Исторически парк". В дневния ред бяха предвидени серия от изслушвания на държавни служители, сред които на НАП Румен Спецов, председателя на ДАНС Пламен Тончев, вътрешния министър Калин Стоянов и главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев, и.д. главен прокурор Борислав Сарафов и временният зам.-председател на Комисията за финансов надзор Петър Джелепов. От всички тях се яви само Джелепов, който заяви, че в момента КФН не разглежда сигнали за финансовата схема, а всички останали извиниха отсъствията си с отпуски, служебни ангажименти и неотложни задължения.

Междувременно Ивелин Михайлов обяви че "Исторически парк" е към края си с пост във "Фейсбук".

"Паркът и всичко, което правя, е към своя край, защото ми се забранява всяка търговска и съзидателна дейност, която може да ми генерира средства, с които да продължа борбата", написа той.