До началото на февруари страната ни ще е получила над 100 000 дози от ваксината на Pfizer. Това ще бъде достатъчно количество за ваксинацията на 50 000 души, съобщи здравният министър Костадин Ангелов по време на срещу с Румен Радев. 

Досега в страната ни са пристигнали общо около 35 000 дози, като се очакват още толкова до 11 януари. Очаква се и договорът с Модерна, като на страната ни се полагат 500 000 ваксини. Масовата имунизация ще започне, след като започнат да пристигат първите количества по договора с Астра Зенека. По него са заявени няколко милиона дози. 

Припомняме, че министър Ангелов, доц. Кунчев д-р Красимир Гигов са консултация с президента Румен Радев. Темата е организацията на предстоящите избори. 

Със сигурност ще бъдат предписани мерките, които се спазват и към момента - дезинфекция, носене на маски и недопускане на струпване на хора. От щаба бяха категорични, че няма как да се предвиди каква ще е епидемиологичната ситуация в края на месец март, макар че президентът на няколко пъти поиска "да се говори в цифри". 

Гигов пък сподели надежда, че броят на ваксинираните до 28 март ще е голям, а още повече ще бъдат преболедувалите.

Президентът иска прогнози за броя на карантинираните през март, мислят варианти как да гласуватСъс сигурност ще бъдат предписани дезинфекция, дистанция и лични предпазни средства