Зелени коридори ще има, докато има желаещи да се ваксинират. 18 млн. дози от най-добрите ваксини сме поръчали, като навсякъде имунизирането ще е безплатно и доброволно. Само днес сме разпръснали из страната 88 хиляди дози от ваксините. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес провери как протича ваксинацията в петричкото село Самуилово. Заедно с министъра на здравеопазването и председателя на НОЩ, Борисов проверява как протича ваксинацията в отдалечените райони.

"Никъде в света не избират каква ваксина да си сложат. Ваксинацията протича с най-добрите ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата. Няма с какво да наваксваме - в момента, в който дойдат ваксините, се разпределят. Ако трябва и бронетнанспортьори ще организираме, за да стигнат до малките населени места", заями министър-председателят. 

"Само в България върви такава полемика, коя била по-добрата ваксина. Такова нещо не съществува в цивилизования свят в момента. В Западна Европа никъде не се говори, коя е по-добра и каква е по-добра. Те са достатъчно надеждни. В България съществуват, теоретично, 4 милиона, които са незащитени. 4 милиона, нали разбирате, какъв терен има за действие на този вирус", допълни ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Най-възрастният човек на опашката пред имунизационния кабинет бе на 86 години. 

"Мобилните екипи са на разположение на кметовете в отдалечените градове и села. Служителите на МВР също ще помагат при доставянето на ваксините в труднодостъпните места. Колкото повече хора се имунизират, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния начин на живот. Затова ние ще осигурим ваксини за всички желаещи", каза още премиерът.