Спа Център Гранд е първият в Пловдив, който предлага на своите клиенти комфорт и сигурност с изцяло нова и модерна технология за пречистване на водата в плувните басейни. Благодарение на нея се елиминира добавянето на големи количества хлор и други съпътстващи химикали във водата. Това е заместено от здравословния и технологичен начин за добиване на хлор чрез солна електролиза, както и допълващите методи - хидролиза и йонизация.

Използваната технология осигурява здравословна и безопасна среда за всички - както за плуващите, така и за тези, които работят в съоръжението. Резултатът е цялостно подобряване на водата в басейна – въздухът е свеж и изцяло здравословен – няма миризма на хлор, дразнене на очите и гърлото и неприятно усещане по кожата с последващи алергични реакции.

Благодарение на технологията, тези странични ефекти са елиминирани и комфортът не е за сметка на сигурността. Водата, пречистена от странични химични елементи и третирана по екологичен начин, е мека и изключително приятна за къпещите се. Технологията AQUASCENIC работи постоянно - тя мониторизира и контролира 24/7/365, т.е. няма моменти, в които дезинфектантите намалят до следващата интервенция или моменти, в които прибавените химикали създават дискомфорт на къпещите се. Възможността да се наблюдава и контролира в реално време, гарантира сигурност и ефективност на процесите и дава увереност при поддръжката. Всеки един посетител може да следи нивата на дезинфекция и химичното съдържание на водата, визуализирани на таблет в близост до басейна.

Как точно работи системата?

Американската компанията Hayward Industries Inc. е технологичен лидер на пазара за пречистващи системи и технологията AQUASCENIC позволява екологично третиране на водата в басейните. Чрез процес на хидролиза се получава разделяне на водната молекула и различни вторични реакции, които произвеждат йони с окислителна и дезинфекцираща активност, като озон, моноатомен кислород и водороден пероксид.

По този начин се образуват най-мощните окислителни агенти, налични за дезинфекция на вода, като отпада необходимостта от добавянето на хлор и други препарати. Само с 1 гр. сол/л. вода се произвежда хлор по метода на солна електролиза. Йонизацията от своя страна допълва хидролизата и солната електролиза, и по този начин се получава изключително качество на водата.

Не на последно място, технологията елиминира нуждата от доставка на токсични химикали в съответните пластмасови опаковки, които след като бъдат използвани са класифициарни като „опасен токсичен отпадък“ и рециклирането им е много сложно. Методите за дезинфекция, използвани от системата, не създават никакви вредни химични съединения, които по-късно ще бъдат изхвърлени в канализацията, което прави технологията AQUASCENIC изцяло еко и био ориентирана.

Освен полуолимпийския басейн, в Спа център Гранд можете да се насладите на детски басейн, парна баня, солна стая, джакузи, солариум, сауна, подводно-струев масаж, изцяло оборудван фитнес център, както и множество спа терапии, масажи, както и уроци по плуване за деца.

Адрес: гр. Пловдив, ул „Златьо Бояджиев“ 2, Гранд Хотел Пловдив
Работно време на Спа Център Гранд: всеки ден от 06:00ч. до 22:00ч.
Телефон: 032 934 343