Мобилният опертор "Йетел" вдига цените за мобилните си услуги от февруари месец. Това стана ясно от съобщение, разпространено тази сутрин до клиентите на оператора. Абонаментните планове за мобилни услуги ще поскъпнат с 15,3%

"Уважаеми клиенти,
Уведомяваме Ви, че „Yettel България“ ЕАД ще индексира месечните абонаменти на мобилни услуги с официално обявения от Националния статистически институт (НСИ) средногодишен индекс на потребителските цени (ИПЦ) за 2022 г., който е в размер на 15.3%. Индексацията ще бъде отразена във фактурите, издавани от 5 февруари 2023 г.", гласи съобщението на оператора. 

Индексацията ще се приложи за частните и бизнес клиенти на "Йетел", които ползват мобилни услуги, съгласно приетите условията на подписаните договори. Честа клауза в документите е едностранно увеличение на цените от оператора до нивата на инфлацията. 

От мобилния оператор обаче уточняват, че поскъпване ще има само на цените на месечните абонаментни планове за мобилни услуги.

Припомняме, че "Виваком" вече наложиха индексация на тарифите си. Цените на месечните абонаменти на този оператор са увеличени с до 2 лева с ДДС за всички основни и допълнителни услуги. 

Единствено от "А1" все още не са анонсирали поскъпване. 

В общите условия на компаниите е включена клауза, която позволява на мобилните оператори да индексират цените на услугите според нивото на инфлацията не по-често от веднъж в рамките на една календарна година.

Припомняме, че през март миналата година поради тази причина месечните такси при всички мобилни оператори бяха вдигнати средно с 1 лев.