Нов крайпътен комплекс до магистрала Тракия, в участъка до Пловдив, е напът да получи зелена светлина за изграждане, научи TrafficNews.bg 

Обслужващият обект ще включва бензиностанция, газстанция, мотел, заведение за хранене и ТИР паркинг. Инвестиционното намерение за изграждане на комплекса е на пловдивската фирма „Ем джи ес пропърти" ЕООД и физическото лице Марин Димитров.

Сградната конгломерация ще се разположи на 15 декара северно от АМ "Тракия" в землището на село Шишманци, местност "Каменица". Към момента земите представляват пасища, но предназначението им ще бъде променено. До комплекса ще бъде изградена пряка пътна връзка от и към аутобана, като алиансът вече е внесъл искане в АПИ. 

Строителството на комплекса ще бъде монолитно. Предвижда се бензиностанцията да бъде с четири колонки и на обекта да се монтират подземни резервоари за дизелово гориво и бензин с общ обем до 200 куб. м. и резервоар за газ пропан бутан с обем до 10 куб.м.

Основните строителни дейности ще се осъществят в рамките на един до два строителни сезона. През този етап ще бъдат изградени и елементите на спомагателната инфраструктура – електроснабдяването на обекта, ВиК мрежата.

Подадени са документи за извършване на оценка на въздействие върху околната среда, като към момента тече обществено обсъждане. След получаване на разрешителни за промяна на ПУП и други необходими документи ще стане ясно приблизително каква сума ще бъде инвестирана в крайпътния комплекс.