Завод "Осрам", къща "Клианти" и комплексът с тракийските могили край село Шипка са обектите, дело на пловдивски архитекти, отличени с престижните награди "Сграда на годината" . Снощи, на церемония в "Парадайс" в столицата, бяха връчени статуетките. Победителите в конкурса са определени от 32-членно жури с председател Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. 

Номинирани бяха 12 сгради на пловдивски архитекти.  Конкурсът е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година. С рекорден брой номинации бяха пловдивското архитектурно бюро "ЕР  TЕ Consult" на арх. Радко Тодоров. Неговият проект на завод "Осрам" бе отличен в категория "Производствени, логистични и търговски бази".

Къщата-музей „Клианти“ в Стария град взе награда в категорията „Паметници на културата“. Проектът на покойната Вера Коларова и арх. Румяна Пройкова е една от най- добре реставрираните сгради в Стария град. 

Проектът за защитна и експонираща сграда на двете тракийски гробници „Хелвеция” и „Грифони” спечели наградата в категорията „Паметници на културата” от националния конкурс „Сграда на годината”.

Проектът е разбработен от екипа на „Архитектура и наследство“ ООД – Пловдив с архитекти Петкана Бакалова и Петър Петров, и изпълнител „Пи Ес Пи“ ЕООД с управител Юлиан Димов. Инвеститор на проекта е Община Казанлък.