Пловдивски бизнесмен закупи култовия апартамент на Джефри Eпcтийн в Париж за колосална сума от над 10 милиона долара. Купувачът е Георги Тучев, собственик на голямата компания за пластмаса "Готмар". 

Продажбата се е състояла през юни и беше с посредничеството на Proprietes Parisiennes Sotheby’s International Realty, а на брокерът Тучев в заплатил комисионна от 420 000 евро, съобщава Bloomberg.

Апартаментът на покойния американски финансист, милионер и сексуален престъпник Епстийн първоначално беше обявен за 11,9 милиона долара, но Тучев се е споразумял за цена от 10,4 милиона долара.

Част от постъпленията от продажбата ще отидат за жертвите на сексуално посегателство на Епстийн. Припомняме, че финансовият магнат и изнасилвач на непълнолетни момичета бе открит мъртъв в затвора през 2019 г. Даниел Уайнър, адвокат, който урежда наследството на Епстийн, заяви, че вече са изплатени 121 милиона долара на 136 жертви на Епстейн.

През 2021 г. градската къща на Епстейн в Горен Ийст Сайд беше продадена за 51 милиона долара на Майкъл Дафи, бивш изпълнителен директор на Goldman Sachs. И имението на Епстейн в Палм Спрингс беше продадено на Тод Майкъл Глейзър, строителен предприемач, за 18,5 милиона долара. Впоследствие къщата във Флорида беше разрушена и имотът беше продаден на Дейвид Скок, рисков капиталист в Matrix Partners, за 28 милиона долара през октомври 2021 г.

Домовете на Епстейн са известни с това, че имат поставено скрито пълно видеонаблюдение, чрез което сексуалният хищник записвал похищенията си над непълнолетно момичета.