Култовата кръчма "Мястото при Бат Жоре" излезе на пазара на имоти, след като срещу фирмата собственик "Фрут машин" бе заведено изпълнително дело. Така мястото, на което мнозина пловдивчани имат цветущи спомени или по-скоро са прекарали безпаметни нощи, търси нов собственик на обявен търг от частен съдебен изпълнител.

"Фрут машин" ООД, е пазарджишка фирма, собственост на Нина Кавракирова и Катя Палийска. Дамите са залагали дружеството, като чрез договора за залог се обезпечава вземане с лихвите и неустойките по него, но това обстоятелство вече е заличено.

Пловдивският съдържател Жоро Николов, по-известен като Бат Жоре, дълго време бе наемател на обекта в Тракия, после го затвори и създаде „Механа Манастира – При Жоро и Ели“ в Крумово.

Заведението "Мястото при бат Жоре" в Тракия обаче отново работи и живот кипи в него на пълни обороти и към момента. 

Обектът, обявен за продан, е разположен на ул. "Съединение" № 27А и с обща застроена площ от 423 кв.м., от които ресторант с площ от 300 кв.м. и пристройка към него с площ от 123 кв.м. 

Заедно с него вървят и 28,13 % идеални части от общите части на сградата и правото на строеж, находящ се в Търговски комплекс в гр. Пловдив, жр „Тракия“, бул. „Шипка“ №1 с обща разгъната площ от 1 503,90 кв.м.

"Мястото при Бат Жоре" е обявено за продан с първоначална цена от 592 000 лв., като срокът за участие в наддаването е от 15.01.2018 до 15.02.2018 година. През този един месец всички заинтересовани страни могат да се запознаят с тръжната документация, да внесат нужния задатък и да дадат своята оферта, за да са наредят сред претендентите за нови собственици.

Каква ще бъде съдбата на заведението, когато сградта му премине във владение на нови стопани, предстои да разберем.